論文 - 森光 康次郎

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  1. ジンゲロールと ショウガオールの体熱産生作用

    Functional Food, , 14巻2号(頁114 - 119), 2020年06月, 岩﨑 有作・森光 康次郎, 総説, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  2. 大豆発酵食品のマンニノトリオース含量に影響する要因

    日本食品科学工学会誌, , 67巻2号(頁58 - 66), 2020年02月, 石川 千秋・兒玉 しずさ・高柿 了士・森光 康次郎, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  3. 加工品に臭気と黄変が生じないglucoraphasatin 欠失 性ダイコンの開発

    植物の生長調節(植物化学調節学会誌), , 55巻1号(頁46 - 51), 2020年01月, 石田 正彦・森光 康次郎, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  4. Determination of the absolute configurations of 4-mercapto-2-alkanone using the 1H-NMR anisotropy methods and enzyme-catalyzed kinetic resolution of the 4-acetylthio-2-alkanones

    Eur. Food Res. Technol., , 2011年03月, Wakabayashi, M., Wakabayashi, H., Eisenreich, W., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Engel, K.-H., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  5. Identification od medicinal Dendrobium species by phylogenetic analyses using Matk and abcL sequences

    J. Nat. Med., , 2010年04月, Asahina, H., Shinozaki, J., Masuda, K., Morimitsu, Y., and Satake, M., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  6. Miogadial and miogatrial with α,β-unsaturated 1,4-dialdehyde moieties-Novel and potent TRPA1 agonists

    Life Sciences, , 2009年07月, Iwasaki, Y., Tanabe, M., Kayama, Y., Abe, M., Kashio, M., Koizumi, K., Okumura, Y., Morimitsu, Y., Tominaga, M., Ozawa, Y., and Watanabe, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  7. Aliphatic aldehyde reductase activity related to the formation of volatile alcohols in vietnamese coriander leaves

    Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, , 2009年03月, Quynh, C.T.T., Iijima, Y., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  8. A food-derived synergist of NGF signaling: Identification of protein tyrosine phosphatase 1B as a key regulator of NGF receptor-initiated signal transduction

    Journal of Neurochemistry, , 2008年10月, Shibata, T., Nakahara, H., Kita, N., Matsubara, Y., Han, C., Morimitsu, Y., Iwamoto, N., Kumagai, Y., Nishida, M., Kurose, H., Aoki, N., Ojika, M., and Uchida, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  9. Mioganal, a novel pungent principle in Myoga (Zingiber mioga roscoe) and a quantitative evaluation of its pungency

    Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, , 2008年10月, Abe, M.a, Ozawa, Y., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  10. 6-Shogaol and 6-gingerol, the pungent of ginger, inhibit TNF-α mediated downregulation of adiponectin expression via different mechanisms in 3T3-L1 adipocytes

    Biochemical and Biophysical Research Communications, , 2008年08月, Isa, Y., Miyakawa, Y., Yanagisawa, M., Goto, T., Kang, M.-S., Kawada, T., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Tsuda, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  11. Flavor Enhancement of chicken broth from boiled celery constituents.

    J. Agric. Food Chem., , 2008年02月, Kurobayashi, Y., Katsumi, Y., Fujita, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  12. Bioavailability of flavor as a very small amount of non-nutrient.

    Aroma Research, , 2008年01月, Morimitsu, Y. and Kubota, K, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  13. Isolation of antioxidative phenolic glucosides from lemon juice and their suppressive effect on the expression of blood adhesion molecules.

    Biosci. Biotech. Biochem., , 2007年08月, Miyake, Y., Mochizuki, M., Okada, M., Hiramitsu, M., Morimitsu, Y., and Osawa, T., "Isolation of antioxidative phenolic glucosides from lemon juice and their suppressive effect on the expression of blood adhesion molecules", Biosci. Biotech. Biochem.,, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  14. The formation mechanism by yeast of 4-hydroxy-2(or 5)-ethyl-5(or 2)-methyl-3(2H)-furanone in Miso

    Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2007年, Ohata, M., Kohama, K., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Sugawara, E., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  15. Potent odorants in Sweetio pineapple (Ananas comosus L. Merr. var. Marian-gold (MG3))

    Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi, , 2006年02月, Ito,Y., Arakawa, N., Takamura, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  16. A novel labdane-type trialdehyde from myoga (Zingiber mioga Roscoe) that potently inhibits human platelet aggregation and human 5-lipoxygenase

    Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Abe, M., Ozawa, Y., Uda, Y., Morimitsu, Y., Nakamura, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  17. Potent odorants characterize the aroma quality of leaves and stalks in raw and boiled celery

    Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Kurobayashi, Y., Kouno, E., Fujita, A., Morimitsu, Y., Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  18. Potent orderants characterize the aroma quality of leaves and stalks and boiled celery

    Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Kurobayashi, Y., Kouno, E., Fujita, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  19. Distribution and metabolism of dihomo-gammma-linoleic acid (DGLA, 20:3n-6) by oral supplementation in rats

    Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Umeda-Sawada, R., Fujiwara, Y., Ushiyama, I., Sagawa, S., Morimitsu, Y., Kawashima, H., Ono, Y., Kiso, Y., and Matsumoto, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  20. A nonpungent component of steamed ginger, [10]-shogaol, increases adrenaline secretion via the activation of TRPV1

    Nutr. Neurosci., , 2006年, Iwasaki, Y., Morita, A., Iwasawa, T., Kobata, K., Sekiwa, Y., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Watanabe, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  21. Suppressive effects of mioga ginger and ginger constituents on reactive oxygen and nitrogen species generation, and the expression of inducible pro-inflammatory genes in macrophages

    Antioxid. Redox. Signal., , 2005年, Kim, H.W., Murakami, A., Abe, M., Ozawa, Y., Morimitsu, Y., Williams, M.V., Ohigashi, H., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  22. Pungent qualities of sanshool-related compounds evaluated by a sensory test activation of rat TRPV1

    Biosci Biotechnol Biochem., , 2005年, Sugai, E., Morimitsu, Y., Iwasaki, Y., Morita, A. Watanabe, T. and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  23. Quantitive analysis of sanshool compounds in Japanese pepper (Xanthoxylum piperitum DC.) and their pungent characteristics

    Biosci Biotechnol Biochem., , 2005年, Sugai, E., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  24. Antimicrobial activities of diterpene dialdehydes, constituents from myoga (Zingiber mioga Roscoe), and their quantitative analysis

    Biosci Biotechnol Biochem., , 2004年, Abe, M., Ozawa, Y., Uda, Y. Yamada, F., Morimitsu, Y., Nakamura, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  25. Anthocyanin compounds in Japanese ginger (Zingober officinale Roscoe) and their quantitative characteristics

    Food Sci. Techonol. Res., , 2003年, Iijima Y., Toshihara M., Morimitsu Y., and Kubota K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  26. Protective effect of colored rice over white rice on Fenton reaction-based renal lipid peroxidation in rats

    Free Radic Res., , 2002年, Toyokuni S., Itani T., Morimitsu Y., Okada K., Ozeki M., Kondo S., Uchida K., Osawa T., Hiai H., and Tashiro T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  27. A sulforaphane analogue that potently activates the Nrf2-dependent detoxification pathway

    J. Biol. Chem., , 2002年, Morimitsu, Y., Nakagawa, Y., Hayashi, K., Fujii, H., Kumagai, T., Nakamura, Y., Osawa, T., Horio, F., Itoh, K., Iida K., Yamamoto, M., and Uchida, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  28. Shogaols from Zingiber officinale as promoting antifoulding agents

    Biosci Biotechnol Biochem., , 2002年, Etoh H., Kondoh T., Noda R., Pal Singh I., Sekiwa Y., Morimitsu Y., and Kubota K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  29. Labdane-type diterpene dialdehyde, pungent principle of myoga, Zingiber mioga Roscoe

    Biosci Biotechnol Biochem., , 2002年, Abe M., Ozawa Y., Uda Y., Yamada Y., Morimitsu Y., Nakamura Y., and Osawa T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  30. 沖縄産香辛料の食中毒菌増殖抑制作用

    生活科学雑誌, , 2002年, 菊崎泰枝、西川禎一、森光康次郎, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  31. Antioxidative compounds in spices and herbs

    Eiseigaku Zasshi, , 2001年, Morimitsu, Y., 総説, 研究論文(学術雑誌), 単著

  32. Redox regulation of glutathione S-transferase induction by benzyl isothiocyanate: correlation of enzyme induction with the formation of reactive oxygen intermediates

    Cancer Res., , 2000年, Nakamura, Y., Ohigashi, H., Masuda, S., Murakami, A., Morimitsu, Y., Kawamoto, Y., Osawa, T., Imagawa, M., and Uchida, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  33. A glutathione S-transferase inducer from papaya: rapid screening, identification and structure-activity relationship of isothiocyanates

    Cancer Lett., , 2000年, Nakamura, Y., Morimitsu, Y., Uzu, T., Ohigashi, H., Murakami, A., Naiti, Y., Nakagawa, Y., Osawa, T., and Uchida, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  34. Phenylethylamine-induced generation of reactive oxygen species and ascorbate free radicals in tobacco suspension culture: mechanism for oxidative burst mediating Ca2+ influx

    Plant. Cell. Physiol., , 2000年, Kawano, T., Pinontoan, R., Uozumi, N., Morimitsu, Y., Miyake, C., Asada, K., and Muto, S., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  35. Antiplatelet and anticancer isothiocyanantes in Japanese domestic horseradish, wasabi

    Mechan. Aging Develop., , 2000年, Morimitsu, Y., Hayashi, K., Nakagawa, Y., Fujii, H., Horio, F., Uchida, K. and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  36. Antiplatelet and anticancer isothiocyanates in Japanese domestic horseradish, wasabi

    Biofactors, , 2000年, Morimitsu, Y., Hayashi, K., Nakagawa, Y., Horio, F., Uchida, K., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  37. New potent antioxidative o-dihydroxyisoflavones in fermented Japanese soybean products

    Biosci. Biotech. Biochem., , 1999年, Esaki, H., Kawakishi, S., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  38. Formation of Nε-(Hexanonyl)lysine in protein exposed to lipid hydroperoxide

    J. Biol. Chem., , 1999年, Kato, Y., Makino, Y., Morimitsu, Y., Hiroi, S., Ishikawa, T., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  39. ニンニク含硫化学成分に関する作物学的研究 第1報 生育に伴う含硫化学成分の部位的推移

    日作東海支部報(Rep. Tokai Br. Crop Sci.. Soc. Japan), , 1999年, 藤井理恵子、森光康次郎、大澤俊彦、田代 亨, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  40. Characteristics of antioxidative flavonoid glycosides in lemon fruit

    Food Sci. Technol. Int. Tokyo, , 1998年, Miyake, Y., Yamamoto, K., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  41. A novel biomarker for hyperglycemia MRX isolated from hydrolysate of glycated proteins

    Biochem. Biophys. Res. Commun., , 1998年, Oya, T., Kumon, H., Kobayashi, H., Akiba, M., Hosokawa, T., Kakimoto, N., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  42. Potent antioxidative isoflavones isolated from soybeans fermented with Aspergillus saitoi

    Biosci. Biotech. Biochem., , 1998年, Esaki, H., Onozaki, H., Morimitsu, Y., Kawakishi, S., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  43. Acrorein is a product of lipid peroxidation reaction

    J. Biol. Chem., , 1998年, Uchida, K., Kanematsu, M., Morimitsu, Y., Osawa, T. Noguchi, N., and Niki, E., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  44. Coat assembly directs v-SNARE concentration into synthetic COPII vesicles

    Mol. Cell, , 1998年, Matsuoka, K., Morimitsu, Y., Uchida, K., and Schekman, R., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  45. New antioxidative indophenol reducing phenol compounds isolated from the Mortierella sp. fungus

    Biosci. Biotech. Biochem., , 1997年, Hirota, A., Morimitsu, Y., and Hojo, H., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  46. Two oxazolyl compounds and a monosubstituted α-pyrone as free-radical scavengers isolated from a fungus

    Biosci. Biotech. Biochem., , 1997年, Morimitsu, Y. and Hirota, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  47. Isolation of C-glucosylflavone from lemon peel and antioxidative activity of flavonoid compounds in lemon fruit

    J. Agric. Food Chem., , 1997年, Miyake, Y., Yamamoto, K., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  48. Ansamycin antibiotics as free radical scavengers isolated from Streptomyces by using the bactericidal action of hydroxyl radical

    Biosci. Biotech. Biochem., , 1996年, Morimitsu, Y. and Hirota, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  49. Bioactive phenolic compounds from Catharanthus roseus and Vinca minor

    Natural Med., , 1996年, Nishibe, S., Takenaka, T., Fujikawa, T., Yasukawa, K., Takido, M., Morimitsu, Y., Hirota, A., Kawamura, T., and Noro, Y., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  50. USF-19A, a new lipoxygenase inhibitor from Streptomyces sp.

    Biosci. Biotech. Biochem., , 1995年, Komoda, T., Morimitsu, Y., Hirota, H., and Hirota, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  51. Cytotoxicity of green tea flavor compounds against two solid tumor cells

    J. Agric. Food Chem., , 1995年, Kubo, I. and Morimitsu, Y., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  52. Protein glycation inhibitors from thyme (Thymus vulgaris)

    Biosci. Biotech. Biochem., , 1995年, Morimitsu, Y., Yoshida, K., Esaki, S., and Hirota, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  53. New indophenol-reducing 1,3 dicarbonyl compound from Streptomyces

    Biosci. Biotech. Biochem., , 1994年, Hirota, A., Hirata, M., and Morimitsu, Y., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  54. Inhibitors of platelet aggregation generated from mixtures of Allium species and/or S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxides

    J. Agric. Food Chem., , 1992年, Morimitsu, Y., Morioka, Y., and Kawakishi, S., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  55. Optical resolution of 1-(methylsulfinyl)-propyl alk(en)yl disulfides, inhibitors of platelet aggregation isolated from onion

    Agric. Biol. Chem., , 1991年, Morimitsu, Y. and Kawakishi, S., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  56. Inhibitor of platelet aggregation from onion

    Phytochemistry, , 1990年, Morimitsu, Y. and Kawakishi, S., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  57. New inhibitor of platelet aggregation in onion oil

    Lancet, , 1988年, Kawakishi, S. and Morimitsu, Y., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

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