論文 - 森光 康次郎
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ジンゲロールと ショウガオールの体熱産生作用
Functional Food, , 14巻2号(頁114 - 119), 2020年06月, 岩﨑 有作・森光 康次郎, 総説, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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大豆発酵食品のマンニノトリオース含量に影響する要因
日本食品科学工学会誌, , 67巻2号(頁58 - 66), 2020年02月, 石川 千秋・兒玉 しずさ・高柿 了士・森光 康次郎, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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加工品に臭気と黄変が生じないglucoraphasatin 欠失 性ダイコンの開発
植物の生長調節(植物化学調節学会誌), , 55巻1号(頁46 - 51), 2020年01月, 石田 正彦・森光 康次郎, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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Determination of the absolute configurations of 4-mercapto-2-alkanone using the 1H-NMR anisotropy methods and enzyme-catalyzed kinetic resolution of the 4-acetylthio-2-alkanones
Eur. Food Res. Technol., , 2011年03月, Wakabayashi, M., Wakabayashi, H., Eisenreich, W., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Engel, K.-H., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Identification od medicinal Dendrobium species by phylogenetic analyses using Matk and abcL sequences
J. Nat. Med., , 2010年04月, Asahina, H., Shinozaki, J., Masuda, K., Morimitsu, Y., and Satake, M., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Miogadial and miogatrial with α,β-unsaturated 1,4-dialdehyde moieties-Novel and potent TRPA1 agonists
Life Sciences, , 2009年07月, Iwasaki, Y., Tanabe, M., Kayama, Y., Abe, M., Kashio, M., Koizumi, K., Okumura, Y., Morimitsu, Y., Tominaga, M., Ozawa, Y., and Watanabe, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Aliphatic aldehyde reductase activity related to the formation of volatile alcohols in vietnamese coriander leaves
Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, , 2009年03月, Quynh, C.T.T., Iijima, Y., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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A food-derived synergist of NGF signaling: Identification of protein tyrosine phosphatase 1B as a key regulator of NGF receptor-initiated signal transduction
Journal of Neurochemistry, , 2008年10月, Shibata, T., Nakahara, H., Kita, N., Matsubara, Y., Han, C., Morimitsu, Y., Iwamoto, N., Kumagai, Y., Nishida, M., Kurose, H., Aoki, N., Ojika, M., and Uchida, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Mioganal, a novel pungent principle in Myoga (Zingiber mioga roscoe) and a quantitative evaluation of its pungency
Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, , 2008年10月, Abe, M.a, Ozawa, Y., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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6-Shogaol and 6-gingerol, the pungent of ginger, inhibit TNF-α mediated downregulation of adiponectin expression via different mechanisms in 3T3-L1 adipocytes
Biochemical and Biophysical Research Communications, , 2008年08月, Isa, Y., Miyakawa, Y., Yanagisawa, M., Goto, T., Kang, M.-S., Kawada, T., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Tsuda, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Flavor Enhancement of chicken broth from boiled celery constituents.
J. Agric. Food Chem., , 2008年02月, Kurobayashi, Y., Katsumi, Y., Fujita, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Bioavailability of flavor as a very small amount of non-nutrient.
Aroma Research, , 2008年01月, Morimitsu, Y. and Kubota, K, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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Isolation of antioxidative phenolic glucosides from lemon juice and their suppressive effect on the expression of blood adhesion molecules.
Biosci. Biotech. Biochem., , 2007年08月, Miyake, Y., Mochizuki, M., Okada, M., Hiramitsu, M., Morimitsu, Y., and Osawa, T., "Isolation of antioxidative phenolic glucosides from lemon juice and their suppressive effect on the expression of blood adhesion molecules", Biosci. Biotech. Biochem.,, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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The formation mechanism by yeast of 4-hydroxy-2(or 5)-ethyl-5(or 2)-methyl-3(2H)-furanone in Miso
Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2007年, Ohata, M., Kohama, K., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Sugawara, E., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Potent odorants in Sweetio pineapple (Ananas comosus L. Merr. var. Marian-gold (MG3))
Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi, , 2006年02月, Ito,Y., Arakawa, N., Takamura, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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A novel labdane-type trialdehyde from myoga (Zingiber mioga Roscoe) that potently inhibits human platelet aggregation and human 5-lipoxygenase
Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Abe, M., Ozawa, Y., Uda, Y., Morimitsu, Y., Nakamura, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Potent odorants characterize the aroma quality of leaves and stalks in raw and boiled celery
Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Kurobayashi, Y., Kouno, E., Fujita, A., Morimitsu, Y., Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Potent orderants characterize the aroma quality of leaves and stalks and boiled celery
Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Kurobayashi, Y., Kouno, E., Fujita, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Distribution and metabolism of dihomo-gammma-linoleic acid (DGLA, 20:3n-6) by oral supplementation in rats
Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Umeda-Sawada, R., Fujiwara, Y., Ushiyama, I., Sagawa, S., Morimitsu, Y., Kawashima, H., Ono, Y., Kiso, Y., and Matsumoto, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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A nonpungent component of steamed ginger, [10]-shogaol, increases adrenaline secretion via the activation of TRPV1
Nutr. Neurosci., , 2006年, Iwasaki, Y., Morita, A., Iwasawa, T., Kobata, K., Sekiwa, Y., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Watanabe, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Suppressive effects of mioga ginger and ginger constituents on reactive oxygen and nitrogen species generation, and the expression of inducible pro-inflammatory genes in macrophages
Antioxid. Redox. Signal., , 2005年, Kim, H.W., Murakami, A., Abe, M., Ozawa, Y., Morimitsu, Y., Williams, M.V., Ohigashi, H., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Pungent qualities of sanshool-related compounds evaluated by a sensory test activation of rat TRPV1
Biosci Biotechnol Biochem., , 2005年, Sugai, E., Morimitsu, Y., Iwasaki, Y., Morita, A. Watanabe, T. and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Quantitive analysis of sanshool compounds in Japanese pepper (Xanthoxylum piperitum DC.) and their pungent characteristics
Biosci Biotechnol Biochem., , 2005年, Sugai, E., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Antimicrobial activities of diterpene dialdehydes, constituents from myoga (Zingiber mioga Roscoe), and their quantitative analysis
Biosci Biotechnol Biochem., , 2004年, Abe, M., Ozawa, Y., Uda, Y. Yamada, F., Morimitsu, Y., Nakamura, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Anthocyanin compounds in Japanese ginger (Zingober officinale Roscoe) and their quantitative characteristics
Food Sci. Techonol. Res., , 2003年, Iijima Y., Toshihara M., Morimitsu Y., and Kubota K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Protective effect of colored rice over white rice on Fenton reaction-based renal lipid peroxidation in rats
Free Radic Res., , 2002年, Toyokuni S., Itani T., Morimitsu Y., Okada K., Ozeki M., Kondo S., Uchida K., Osawa T., Hiai H., and Tashiro T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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A sulforaphane analogue that potently activates the Nrf2-dependent detoxification pathway
J. Biol. Chem., , 2002年, Morimitsu, Y., Nakagawa, Y., Hayashi, K., Fujii, H., Kumagai, T., Nakamura, Y., Osawa, T., Horio, F., Itoh, K., Iida K., Yamamoto, M., and Uchida, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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Shogaols from Zingiber officinale as promoting antifoulding agents
Biosci Biotechnol Biochem., , 2002年, Etoh H., Kondoh T., Noda R., Pal Singh I., Sekiwa Y., Morimitsu Y., and Kubota K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Labdane-type diterpene dialdehyde, pungent principle of myoga, Zingiber mioga Roscoe
Biosci Biotechnol Biochem., , 2002年, Abe M., Ozawa Y., Uda Y., Yamada Y., Morimitsu Y., Nakamura Y., and Osawa T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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沖縄産香辛料の食中毒菌増殖抑制作用
生活科学雑誌, , 2002年, 菊崎泰枝、西川禎一、森光康次郎, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Antioxidative compounds in spices and herbs
Eiseigaku Zasshi, , 2001年, Morimitsu, Y., 総説, 研究論文(学術雑誌), 単著
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Redox regulation of glutathione S-transferase induction by benzyl isothiocyanate: correlation of enzyme induction with the formation of reactive oxygen intermediates
Cancer Res., , 2000年, Nakamura, Y., Ohigashi, H., Masuda, S., Murakami, A., Morimitsu, Y., Kawamoto, Y., Osawa, T., Imagawa, M., and Uchida, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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A glutathione S-transferase inducer from papaya: rapid screening, identification and structure-activity relationship of isothiocyanates
Cancer Lett., , 2000年, Nakamura, Y., Morimitsu, Y., Uzu, T., Ohigashi, H., Murakami, A., Naiti, Y., Nakagawa, Y., Osawa, T., and Uchida, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Phenylethylamine-induced generation of reactive oxygen species and ascorbate free radicals in tobacco suspension culture: mechanism for oxidative burst mediating Ca2+ influx
Plant. Cell. Physiol., , 2000年, Kawano, T., Pinontoan, R., Uozumi, N., Morimitsu, Y., Miyake, C., Asada, K., and Muto, S., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Antiplatelet and anticancer isothiocyanantes in Japanese domestic horseradish, wasabi
Mechan. Aging Develop., , 2000年, Morimitsu, Y., Hayashi, K., Nakagawa, Y., Fujii, H., Horio, F., Uchida, K. and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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Antiplatelet and anticancer isothiocyanates in Japanese domestic horseradish, wasabi
Biofactors, , 2000年, Morimitsu, Y., Hayashi, K., Nakagawa, Y., Horio, F., Uchida, K., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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New potent antioxidative o-dihydroxyisoflavones in fermented Japanese soybean products
Biosci. Biotech. Biochem., , 1999年, Esaki, H., Kawakishi, S., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Formation of Nε-(Hexanonyl)lysine in protein exposed to lipid hydroperoxide
J. Biol. Chem., , 1999年, Kato, Y., Makino, Y., Morimitsu, Y., Hiroi, S., Ishikawa, T., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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ニンニク含硫化学成分に関する作物学的研究 第1報 生育に伴う含硫化学成分の部位的推移
日作東海支部報(Rep. Tokai Br. Crop Sci.. Soc. Japan), , 1999年, 藤井理恵子、森光康次郎、大澤俊彦、田代 亨, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Characteristics of antioxidative flavonoid glycosides in lemon fruit
Food Sci. Technol. Int. Tokyo, , 1998年, Miyake, Y., Yamamoto, K., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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A novel biomarker for hyperglycemia MRX isolated from hydrolysate of glycated proteins
Biochem. Biophys. Res. Commun., , 1998年, Oya, T., Kumon, H., Kobayashi, H., Akiba, M., Hosokawa, T., Kakimoto, N., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Potent antioxidative isoflavones isolated from soybeans fermented with Aspergillus saitoi
Biosci. Biotech. Biochem., , 1998年, Esaki, H., Onozaki, H., Morimitsu, Y., Kawakishi, S., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Acrorein is a product of lipid peroxidation reaction
J. Biol. Chem., , 1998年, Uchida, K., Kanematsu, M., Morimitsu, Y., Osawa, T. Noguchi, N., and Niki, E., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Coat assembly directs v-SNARE concentration into synthetic COPII vesicles
Mol. Cell, , 1998年, Matsuoka, K., Morimitsu, Y., Uchida, K., and Schekman, R., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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New antioxidative indophenol reducing phenol compounds isolated from the Mortierella sp. fungus
Biosci. Biotech. Biochem., , 1997年, Hirota, A., Morimitsu, Y., and Hojo, H., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Two oxazolyl compounds and a monosubstituted α-pyrone as free-radical scavengers isolated from a fungus
Biosci. Biotech. Biochem., , 1997年, Morimitsu, Y. and Hirota, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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Isolation of C-glucosylflavone from lemon peel and antioxidative activity of flavonoid compounds in lemon fruit
J. Agric. Food Chem., , 1997年, Miyake, Y., Yamamoto, K., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Ansamycin antibiotics as free radical scavengers isolated from Streptomyces by using the bactericidal action of hydroxyl radical
Biosci. Biotech. Biochem., , 1996年, Morimitsu, Y. and Hirota, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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Bioactive phenolic compounds from Catharanthus roseus and Vinca minor
Natural Med., , 1996年, Nishibe, S., Takenaka, T., Fujikawa, T., Yasukawa, K., Takido, M., Morimitsu, Y., Hirota, A., Kawamura, T., and Noro, Y., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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USF-19A, a new lipoxygenase inhibitor from Streptomyces sp.
Biosci. Biotech. Biochem., , 1995年, Komoda, T., Morimitsu, Y., Hirota, H., and Hirota, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Cytotoxicity of green tea flavor compounds against two solid tumor cells
J. Agric. Food Chem., , 1995年, Kubo, I. and Morimitsu, Y., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Protein glycation inhibitors from thyme (Thymus vulgaris)
Biosci. Biotech. Biochem., , 1995年, Morimitsu, Y., Yoshida, K., Esaki, S., and Hirota, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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New indophenol-reducing 1,3 dicarbonyl compound from Streptomyces
Biosci. Biotech. Biochem., , 1994年, Hirota, A., Hirata, M., and Morimitsu, Y., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Inhibitors of platelet aggregation generated from mixtures of Allium species and/or S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxides
J. Agric. Food Chem., , 1992年, Morimitsu, Y., Morioka, Y., and Kawakishi, S., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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Optical resolution of 1-(methylsulfinyl)-propyl alk(en)yl disulfides, inhibitors of platelet aggregation isolated from onion
Agric. Biol. Chem., , 1991年, Morimitsu, Y. and Kawakishi, S., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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Inhibitor of platelet aggregation from onion
Phytochemistry, , 1990年, Morimitsu, Y. and Kawakishi, S., 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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New inhibitor of platelet aggregation in onion oil
Lancet, , 1988年, Kawakishi, S. and Morimitsu, Y., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者