論文 - 森光 康次郎

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  1. Effects of powderization of a granular diet on growth performance of the edible cricket, Teleogryllus occipitalis (Orthoptera: Gryllidae)

    Journal of Insects as Food and Feed, Brill Wageningen Acadimic, 11巻(頁681 - 689), 2025年03月, K. Murata, W. Kagesawa, M. Akechi, Y. Morimitsu and T. Suzuki, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  2. Salty taste enhancement of rosemary water extract in mouse and human

    J. Biol. Macromol., 日本生物高分子学会, 24巻1号(頁17 - 25), 2024年12月, Yoshino Kodaira, Yuzu Kasahara, Arisa Sato, Hina Oshida, Yasujiro Morimitsu, Yoko Nitta, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  3. ジンゲロールと ショウガオールの体熱産生作用

    Functional Food, , 14巻2号(頁114 - 119), 2020年06月, 岩﨑 有作・森光 康次郎, 総説, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  4. 大豆発酵食品のマンニノトリオース含量に影響する要因

    日本食品科学工学会誌, , 67巻2号(頁58 - 66), 2020年02月, 石川 千秋・兒玉 しずさ・高柿 了士・森光 康次郎, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  5. 加工品に臭気と黄変が生じないglucoraphasatin 欠失 性ダイコンの開発

    植物の生長調節(植物化学調節学会誌), , 55巻1号(頁46 - 51), 2020年01月, 石田 正彦・森光 康次郎, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  6. Determination of the absolute configurations of 4-mercapto-2-alkanone using the 1H-NMR anisotropy methods and enzyme-catalyzed kinetic resolution of the 4-acetylthio-2-alkanones

    Eur. Food Res. Technol., , 2011年03月, Wakabayashi, M., Wakabayashi, H., Eisenreich, W., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Engel, K.-H., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  7. Identification od medicinal Dendrobium species by phylogenetic analyses using Matk and abcL sequences

    J. Nat. Med., , 2010年04月, Asahina, H., Shinozaki, J., Masuda, K., Morimitsu, Y., and Satake, M., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  8. Miogadial and miogatrial with α,β-unsaturated 1,4-dialdehyde moieties-Novel and potent TRPA1 agonists

    Life Sciences, , 2009年07月, Iwasaki, Y., Tanabe, M., Kayama, Y., Abe, M., Kashio, M., Koizumi, K., Okumura, Y., Morimitsu, Y., Tominaga, M., Ozawa, Y., and Watanabe, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  9. Aliphatic aldehyde reductase activity related to the formation of volatile alcohols in vietnamese coriander leaves

    Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, , 2009年03月, Quynh, C.T.T., Iijima, Y., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  10. A food-derived synergist of NGF signaling: Identification of protein tyrosine phosphatase 1B as a key regulator of NGF receptor-initiated signal transduction

    Journal of Neurochemistry, , 2008年10月, Shibata, T., Nakahara, H., Kita, N., Matsubara, Y., Han, C., Morimitsu, Y., Iwamoto, N., Kumagai, Y., Nishida, M., Kurose, H., Aoki, N., Ojika, M., and Uchida, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  11. Mioganal, a novel pungent principle in Myoga (Zingiber mioga roscoe) and a quantitative evaluation of its pungency

    Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, , 2008年10月, Abe, M.a, Ozawa, Y., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  12. 6-Shogaol and 6-gingerol, the pungent of ginger, inhibit TNF-α mediated downregulation of adiponectin expression via different mechanisms in 3T3-L1 adipocytes

    Biochemical and Biophysical Research Communications, , 2008年08月, Isa, Y., Miyakawa, Y., Yanagisawa, M., Goto, T., Kang, M.-S., Kawada, T., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Tsuda, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  13. Flavor Enhancement of chicken broth from boiled celery constituents.

    J. Agric. Food Chem., , 2008年02月, Kurobayashi, Y., Katsumi, Y., Fujita, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  14. Bioavailability of flavor as a very small amount of non-nutrient.

    Aroma Research, , 2008年01月, Morimitsu, Y. and Kubota, K, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当

  15. Isolation of antioxidative phenolic glucosides from lemon juice and their suppressive effect on the expression of blood adhesion molecules.

    Biosci. Biotech. Biochem., , 2007年08月, Miyake, Y., Mochizuki, M., Okada, M., Hiramitsu, M., Morimitsu, Y., and Osawa, T., "Isolation of antioxidative phenolic glucosides from lemon juice and their suppressive effect on the expression of blood adhesion molecules", Biosci. Biotech. Biochem.,, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  16. The formation mechanism by yeast of 4-hydroxy-2(or 5)-ethyl-5(or 2)-methyl-3(2H)-furanone in Miso

    Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2007年, Ohata, M., Kohama, K., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Sugawara, E., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  17. Potent odorants in Sweetio pineapple (Ananas comosus L. Merr. var. Marian-gold (MG3))

    Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi, , 2006年02月, Ito,Y., Arakawa, N., Takamura, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  18. Potent odorants characterize the aroma quality of leaves and stalks in raw and boiled celery

    Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Kurobayashi, Y., Kouno, E., Fujita, A., Morimitsu, Y., Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  19. Potent orderants characterize the aroma quality of leaves and stalks and boiled celery

    Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Kurobayashi, Y., Kouno, E., Fujita, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

  20. Distribution and metabolism of dihomo-gammma-linoleic acid (DGLA, 20:3n-6) by oral supplementation in rats

    Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Umeda-Sawada, R., Fujiwara, Y., Ushiyama, I., Sagawa, S., Morimitsu, Y., Kawashima, H., Ono, Y., Kiso, Y., and Matsumoto, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者

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