論文 - 森光 康次郎
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ジンゲロールと ショウガオールの体熱産生作用
Functional Food, , 14巻2号(頁114 - 119), 2020年06月, 岩﨑 有作・森光 康次郎, 総説, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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大豆発酵食品のマンニノトリオース含量に影響する要因
日本食品科学工学会誌, , 67巻2号(頁58 - 66), 2020年02月, 石川 千秋・兒玉 しずさ・高柿 了士・森光 康次郎, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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加工品に臭気と黄変が生じないglucoraphasatin 欠失 性ダイコンの開発
植物の生長調節(植物化学調節学会誌), , 55巻1号(頁46 - 51), 2020年01月, 石田 正彦・森光 康次郎, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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Determination of the absolute configurations of 4-mercapto-2-alkanone using the 1H-NMR anisotropy methods and enzyme-catalyzed kinetic resolution of the 4-acetylthio-2-alkanones
Eur. Food Res. Technol., , 2011年03月, Wakabayashi, M., Wakabayashi, H., Eisenreich, W., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Engel, K.-H., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Identification od medicinal Dendrobium species by phylogenetic analyses using Matk and abcL sequences
J. Nat. Med., , 2010年04月, Asahina, H., Shinozaki, J., Masuda, K., Morimitsu, Y., and Satake, M., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Miogadial and miogatrial with α,β-unsaturated 1,4-dialdehyde moieties-Novel and potent TRPA1 agonists
Life Sciences, , 2009年07月, Iwasaki, Y., Tanabe, M., Kayama, Y., Abe, M., Kashio, M., Koizumi, K., Okumura, Y., Morimitsu, Y., Tominaga, M., Ozawa, Y., and Watanabe, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Aliphatic aldehyde reductase activity related to the formation of volatile alcohols in vietnamese coriander leaves
Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, , 2009年03月, Quynh, C.T.T., Iijima, Y., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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A food-derived synergist of NGF signaling: Identification of protein tyrosine phosphatase 1B as a key regulator of NGF receptor-initiated signal transduction
Journal of Neurochemistry, , 2008年10月, Shibata, T., Nakahara, H., Kita, N., Matsubara, Y., Han, C., Morimitsu, Y., Iwamoto, N., Kumagai, Y., Nishida, M., Kurose, H., Aoki, N., Ojika, M., and Uchida, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Mioganal, a novel pungent principle in Myoga (Zingiber mioga roscoe) and a quantitative evaluation of its pungency
Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, , 2008年10月, Abe, M.a, Ozawa, Y., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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6-Shogaol and 6-gingerol, the pungent of ginger, inhibit TNF-α mediated downregulation of adiponectin expression via different mechanisms in 3T3-L1 adipocytes
Biochemical and Biophysical Research Communications, , 2008年08月, Isa, Y., Miyakawa, Y., Yanagisawa, M., Goto, T., Kang, M.-S., Kawada, T., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Tsuda, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Flavor Enhancement of chicken broth from boiled celery constituents.
J. Agric. Food Chem., , 2008年02月, Kurobayashi, Y., Katsumi, Y., Fujita, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Bioavailability of flavor as a very small amount of non-nutrient.
Aroma Research, , 2008年01月, Morimitsu, Y. and Kubota, K, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
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Isolation of antioxidative phenolic glucosides from lemon juice and their suppressive effect on the expression of blood adhesion molecules.
Biosci. Biotech. Biochem., , 2007年08月, Miyake, Y., Mochizuki, M., Okada, M., Hiramitsu, M., Morimitsu, Y., and Osawa, T., "Isolation of antioxidative phenolic glucosides from lemon juice and their suppressive effect on the expression of blood adhesion molecules", Biosci. Biotech. Biochem.,, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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The formation mechanism by yeast of 4-hydroxy-2(or 5)-ethyl-5(or 2)-methyl-3(2H)-furanone in Miso
Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2007年, Ohata, M., Kohama, K., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Sugawara, E., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Potent odorants in Sweetio pineapple (Ananas comosus L. Merr. var. Marian-gold (MG3))
Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi, , 2006年02月, Ito,Y., Arakawa, N., Takamura, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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A novel labdane-type trialdehyde from myoga (Zingiber mioga Roscoe) that potently inhibits human platelet aggregation and human 5-lipoxygenase
Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Abe, M., Ozawa, Y., Uda, Y., Morimitsu, Y., Nakamura, Y., and Osawa, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Potent odorants characterize the aroma quality of leaves and stalks in raw and boiled celery
Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Kurobayashi, Y., Kouno, E., Fujita, A., Morimitsu, Y., Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Potent orderants characterize the aroma quality of leaves and stalks and boiled celery
Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Kurobayashi, Y., Kouno, E., Fujita, A., Morimitsu, Y., and Kubota, K., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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Distribution and metabolism of dihomo-gammma-linoleic acid (DGLA, 20:3n-6) by oral supplementation in rats
Biosci. Biotechnol. Biochem., , 2006年, Umeda-Sawada, R., Fujiwara, Y., Ushiyama, I., Sagawa, S., Morimitsu, Y., Kawashima, H., Ono, Y., Kiso, Y., and Matsumoto, A., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
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A nonpungent component of steamed ginger, [10]-shogaol, increases adrenaline secretion via the activation of TRPV1
Nutr. Neurosci., , 2006年, Iwasaki, Y., Morita, A., Iwasawa, T., Kobata, K., Sekiwa, Y., Morimitsu, Y., Kubota, K., and Watanabe, T., 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者