SATO Yoko
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Research Keywords 【 display / non-display 】
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root vegetable, optimum cooking condition, simulation, food service
Academic 【 display / non-display 】
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Ochanomizu University, Graduate School of Humanities and Sciences, Life Science, Graduate School(Master's Course), 2009.03, 修了, Japan
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Ochanomizu University, Graduate School of Humanities and Sciences, Life Science, Graduate School(Doctor's Course), 2012.03, 卒業, Japan
Degree 【 display / non-display 】
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修士(生活科学), お茶の水女子大学大学院, 2009.03
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Food Science, Ochanomizu University, 2012.03
Campus Career 【 display / non-display 】
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Abolition organization The Natural/Applied Sciences Division, Assistant Professor, 2014.04 - 2018.03
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Faculty of Core Research Natural Sciences Division, Lecturer, 2023.04 -
Research Field 【 display / non-display 】
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Humanities & Social Sciences / Humanities & Social Sciences / Family and consumer sciences, and culture and living
Papers 【 display / non-display 】
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スチームコンベクションオーブンを用いた根菜類の煮物調理の標準化
日本給食経営管理学会誌, , vol.17(p.3 - 16), 2023.03, 佐藤 瑶子・吉田 里緒・辻 ひろみ, Original, Research paper (scientific journal), Capital Author
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温度制御型IH調理システムを用いた根菜類の最適調理条件の予測
日本家政学会誌, , vol.64(3)(p.125 - 135), 2013.03, 遠藤 瑶子・香西 みどり, Original, Research paper (scientific journal), Capital Author
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硬さと塩味を考慮したシミュレーションによる根菜類の最適調理条件の設定
日本調理科学会誌, , vol.46(1)(p.31 - 38), 2013.02, 遠藤 瑶子・藤居 東奈・香西 みどり, Original, Research paper (scientific journal), Capital Author
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Diffusion Coefficient of Sodium Chloride and Prediction of the Changes in Sodium Chloride Concentration in Root Vegetables during Cooking Process
Journal of Cookery Science of Japan, , vol.46(1)(p.8 - 14), 2013.02, ENDO Yoko, FUJII Haruna, KASAI Midori, Original, Research paper (scientific journal), Capital Author
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Prediction of the Diffusion Process for Sodium Chloride in Root Vegetables and Evaluation of the Optimum Sodium Chloride Concentration
Journal of Cookery Science of Japan, , vol.46(6)(p.422 - 428), 2012.12, ENDO Yoko, ATSUMI Eri, KASAI Midori, Original, Research paper (scientific journal), Capital Author
Published Article 【 display / non-display 】
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根菜類の硬さと調味のシミュレーション
日本調理科学会誌, vol.47(3)(p.119 - 125), 2014.06, 佐藤瑶子, Survey, Single Author, Except for reviews, Other
Presentations 【 display / non-display 】
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調理規模の違いによる煮物・汁物の調理条件の比較
佐藤瑶子・林紗也子・荒田梨沙, Domestic, 2023.11, , 第18回給食経営管理学会学術総会, 東京, 給食経営管理学会, Not Invited, Main Speaker
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流体力学解析による大量調理過程の水温分布に及ぼす調理機器の影響の比較
荒田梨沙・永田裕作・佐藤瑶子, Domestic, 2023.11, , 第18回給食経営管理学会学術総会, 東京, 給食経営管理学会, Not Invited, Coauthor
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ゆで加熱中のカボチャのビタミンC損失過程のシミュレーション
栗谷萌・佐藤瑶子, Domestic, 2023.09, , 日本調理科学会2023年度大会, 広島, 日本調理科学会, Not Invited, Coauthor
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とんこつラーメンスープを用いた濃厚感の変動要因の探索
稲垣瑠奈・中野優子・平野啓太・風見由香利・望月寛子・平垣内一子・富研一・佐藤亮太郎・齋藤努・佐藤瑶子・早川文代, Domestic, 2023.09, , 日本調理科学会2023年度大会, 広島, 日本調理科学会, Not Invited, Coauthor
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フードデリバリーサービスにおいて提供されるお子様メニューの食塩量
石山瑞希・佐藤瑶子, Domestic, 2023.09, , 第70回日本栄養改善学会学術総会, 愛知, 日本栄養改善学会, Not Invited, Coauthor
Receipt of outside funds (Education, Research, Contribution to Society and industry-academia[government] collaboration) 【 display / non-display 】
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Grant-in-Aid for Scientific Research(C)2024
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Grant-in-Aid for Scientific Research(C)2022, 900Thousand yen
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Grant-in-Aid for Scientific Research(C)2021, 1,100Thousand yen
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Grant-in-Aid for Scientific Research(C)2020, 1,400Thousand yen
Open lectures; lectures, courses, and seminars; guest lectures; etc. 【 display / non-display 】
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目黒区特定給食管理講習会 大量調理のサイエンス
2023.02