論文 - 須藤 紀子
-
Attitudes toward using "Simple simulator for calculating nutritional food sticks in preparation for large-scale disasters" among local government personnel and public health dietitians in Japan: An explanatory mixed methods study
2022年, 原著, 研究論文(学術雑誌), 単著
-
バルネラブルな人びとへの栄養支援
2022年, 総説, 研究論文(学術雑誌), 単著
-
Correlation between energy and itamin A intakes among rural Rwandans
2022年, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
自然災害とパンデミックを経験した熊本県の高齢者施設における事業継続に関する質問紙調査
2022年, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
Revising “Nutritional Reference Values for Feeding at Evacuation Shelters” According to Nutrition Assistance by Public Health Dietitians Based on Past Major Natural Disasters in Japan: A Qualitative Study
2021年09月, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
食べ方も含めた、「食事」を中心とした栄養政策
2021年04月, 寄書, 研究論文(学術雑誌), 単著
-
備蓄品の活用とBCPの実効性を高める教育プログラムの開発
日本災害食学会誌, , 8巻(頁47 - 49), 2021年03月, 真城 源学・柴村 有紀・袴田 理紗・別府 茂・須藤 紀子, 資料, 研究論文(学術雑誌), 共著者
-
Intake of milk and dairy products significantly contributes to maternal adequate weight gain in pregnant women after 28 weeks gestation
Jpn J Health Hum Ecol, , 85巻(頁15 - 26), 2021年, OZAKI Aya, SUDO Noriko, TAJIRIKA-SHIRAI Reiko, SUMIKURA Tomoko, KANEKO Hitoshi, KUBOTA Toshiro, MIYASAKA Naoyuki, YOKOYAMA Tetsuji, TAKIMOTO Hidemi, 資料, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
Sodium intake and its source assessed using weighed food records
J Hum Hypertension, , 10巻(頁10389 - ), 2021年, NAGAO-SATO Sayaka, SUDO Noriko, YANAGISAWA Ayumi, AMITANI Yukiko, CABALLERO Yuko, SEKIYAMA Makiko, SENTOZI Ananias, MATSUOKA Takuya, IMANISHI Hiroaki, SASAKI Takayo, MATSUDA Hirotaka, 資料, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
熊本地震において災害時要配慮者が直面した食の問題
日本健康学会誌 , , 87巻(頁84 - 93), 2021年, 齋藤 かなた・須藤 紀子・笠岡(坪山) 宜代・下浦 佳之, 資料, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
Prolonged maternal and child health, food and nutrition problems after the Kumamoto Earthquake: semantic network analysis of interviews with dietitians
Int J Environ Res Public Health, , 10巻(頁1038 - ), 2021年, TSUBOYAMA-KASAOKA Nobuyo, HAMADA Mari, OHNISHI Kae, UEDA Sakiko, ITO Yukako, NAKATANI Hisae, SUDO Noriko, NOGUCHI Ritsuna, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
-
日本人を対象に開発された妥当性が検討されている食物摂取頻度調査票の系統的レビュー
日本健康学会誌 , , 87巻(頁3 - 14), 2021年, 亀田 紗季・須藤 紀子, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
1歳6か月以降の児における母乳の継続状況と不規則な与え方および食行動に関する検討
日本食育学会誌, , 31巻(頁229 - 240), 2021年, 島本 和恵・福島 真喜子・須藤 紀子, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
幼児の甘みのある飲料の摂取と保護者が抱える児の食事に関する悩みとの関連
日本健康学会誌 , , 87巻(頁113 - 120), 2021年, 堀内 悠花・島本 和恵・須藤 紀子, 資料, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
災害時における高齢者への栄養・食支援
2021年, 寄書, 研究論文(学術雑誌), 単著
-
災害時に直面する食の問題を疑似体験させるころにより必要な備えに気付かせる教育プログラムの開発
2020年01月, 橘 莉里花・須藤 紀子, 資料, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
Association between caregiver's perception of "good" dietary habits and food group intake among preschool children in Tokyo, Japan
2020年, KANO Mayuko, TANI Yukako, OCHI Manami, SUDO Noriko, FUJIWARA Takeo, 原著, 研究論文(学術雑誌), 共著者
-
乳汁栄養と乳幼児の栄養素摂取および身体発育との関連に関する系統的レビュー
2020年, 島本 和恵・須藤 紀子, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
Recommended modification of porridge and mixture to improve nutrient intake in the rural area of northern Rwanda
Afr J Food Agric Nutr Dev, , 20巻(頁15637 - 15659), 2020年, TANNO Yui, SUDO Noriko, KANO Mayuko, MUKURALINDA Atanas, MUKANTWARI Christine, MUJAWAMARIYA Providence, RUGANZU Vicky, IIYAMA Miyuki, 原著, 研究論文(学術雑誌), 第一著者相当
-
全国市区町村の大規模災害における栄養・食生活支援活動に係る準備状況と行政管理栄養士等の関わりの状況について
日本公衆衛生雑誌, , 67巻(頁344 - 355), 2020年, 久保 彰子・大原 直子・焔硝岩 政樹・積口 順子・須藤 紀子・笠岡(坪山) 宜代・奥田 博子・澁谷 いづみ, 資料, 研究論文(学術雑誌), 共著者