研究発表 - 森光 康次郎

分割表示  227 件中 161 - 180 件目  /  全件表示 >>
  1. 高GST誘導能を有する優良ニンニク系統株の選抜と成分比較

    森光康次郎、久保田紀久枝、田代亨、衛藤威臣、大澤俊彦、内田浩二, 国内, 2001年03月, , 日本農芸化学会大会, 京都, 日本農芸化学会, 一般発表, 第一発表者

  2. タマネギおよびニンニク成分の生体機能調節機構

    森光康次郎, 国内, 2001年02月, , 地域バイオ育成講座(HOBIA), 札幌, 北海道バイオ産業振興会, 招待講演, 第一発表者

  3. Inibitory effect of flavonoids isolated from Japanese radish leaves on diabetic cataract formartion

    Moriimitsu, Y., Tamura, M., Hashizume, E., Kamiya, T., and Osawa, T., 国外, 2000年12月, , Int. Chem. Congress of Pacific Basin societies (Pacifichem 2000), Honolulu, Hawaii, USA, American Chemical Society (ACS), 一般発表, 第一発表者

  4. Application of thiol-activated DNA cleavage by oxidized cystine to a new screening method for free radical scavengers in food

    Morimitsu, Y., Kubota, K., Shimada, M., Osawa, T., and Uchida, K., 国外, 2000年10月, , 10th Biennial Meeting of the Int. Soc. Free Radical Res. (SFRR 2000), 京都, Soc. Free Radical Res. (SFRR), 一般発表, 第一発表者

  5. ショウガ貯蔵によるgeranial生成とアルコール脱水素酵素活性の関連について

    関和陽子、相澤陽子、森光康次郎、久保田紀久枝, 国内, 2000年09月, , 第44回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会(TEAC), 札幌, 日本化学会, 一般発表, 共著者

  6. 煮熟コブミカン葉の香気特性

    小林真寿美、森光康次郎、久保田紀久枝, 国内, 2000年09月, , 第44回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会(TEAC), 札幌, 日本化学会, 一般発表, 共著者

  7. コブミカン葉香気成分の抗菌活性と血小板凝集阻害活性について

    小林真寿美、森光康次郎、久保田紀久枝, 国内, 2000年06月, , 日本家政学会第52回大会, 倉敷, 日本家政学会, 一般発表, 共著者

  8. Induction of glutathione S-transferase and intracellar oxidative stress by wasabi (Japanese domestic horseradish)

    Morimitsu, Y., Uchida, K., and Osawa, T., 国外, 2000年03月, , 219th ACS National Meeting, San Francisco, USA, ACS (American Chemical Society), 一般発表, 第一発表者

  9. 食用植物成分由来シクロオキシゲナーゼ-2誘導阻害物質の探索

    森光康次郎、金子弥生、熊谷剛、中川洋子、村上明、小柴輝明、小清水弘一、大東 肇、内田浩二、大澤俊彦, 国内, 2000年03月, , 日本農芸化学会大会, 東京, 日本農芸化学会, 一般発表, 第一発表者

  10. 解毒代謝酵素に対するワサビ由来6-methylsulfinylhexyl ishothicyanateの効果

    中川洋子、森光康次郎、熊谷剛、堀尾文彦、中村宜督、大澤俊彦、内田浩二, 国内, 2000年03月, , 日本農芸化学会大会, 東京, 日本農芸化学会, 一般発表, 共著者

  11. 沢ワサビ由来6-methylsulfinylhexyl ishothicyanateの血小板凝集阻害機構について

    森光康次郎、藤井宏之、林 和寛、堀尾文彦、大澤俊彦, 国内, 2000年03月, , 日本農芸化学会大会, 東京, 日本農芸化学会, 一般発表, 第一発表者

  12. 香辛料中に含まれるロイコトリエン生合成阻害物質の探索

    森光康次郎、辻健太郎、塩谷典子、堀尾文彦、大澤俊彦, 国内, 2000年03月, , 日本農芸化学会大会, 東京, 日本農芸化学会, 一般発表, 第一発表者

  13. Effect of 6-MS-ITS isolated from Wasabi on phase II detoxification enzymes in mice

    Nakagawa, Y., Morimitsu, Y., Horio, F., Nakamura, Y., Osawa, T., and Uchida, K., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者

  14. Antiplatelet and anticancer isothiocyanates in Japanese domestic horseradish, wasabi

    Morimitsu, Y., Hayashi,K., Nakagawa, Y., Horio, F., Uchida, K., and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 第一発表者

  15. New potent antioxidative o-dihydroxyisoflavones in fermented Japanese soybean products

    Esaki, H., Kawakishi, S., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者

  16. Chemical and immunochemical identification of a novel biomarker, hexanonyl-L-lysine (HEL), for protein modification by lipid hydroperoxide

    Kato, Y., Mori, Y., Makino, Y., Morimitsu, Y., Ochi, H., and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者

  17. The screening of edible plants for inhibitory activity of cyclooxygenase-2 induction in macrophasge cells

    Kaneko, Y., Morimitsu, Y., Kumagai, T., Murakami, A., Koshiba, T., Nakamura, Y., Ohigashi, H., Uchida, K. and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者

  18. Formation of a novel lipid hydroperoxide-derived guanine adduct, a plausible marker for oxidative DNA damage during an initial stage of lipid peroxidation

    Kawai, Y., Kato, Y., Ogino, Y., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者

  19. Antimutagenisity of anthocyanins

    Ando, M., Morimitsu, Y., Torii, Y., and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者

  20. Redox regulation of glutathione S-transferase P1 induction by benzyl isothiocyanate

    Nakamura, Y., Murakami, A., Morimitsu, Y., Kawamoto, Y., Nakagawa, Y., Osawa, T., Uchida, K., and Ohigashi, H., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者

このページの先頭へ▲