研究発表 - 森光 康次郎
-
高GST誘導能を有する優良ニンニク系統株の選抜と成分比較
森光康次郎、久保田紀久枝、田代亨、衛藤威臣、大澤俊彦、内田浩二, 国内, 2001年03月, , 日本農芸化学会大会, 京都, 日本農芸化学会, 一般発表, 第一発表者
-
タマネギおよびニンニク成分の生体機能調節機構
森光康次郎, 国内, 2001年02月, , 地域バイオ育成講座(HOBIA), 札幌, 北海道バイオ産業振興会, 招待講演, 第一発表者
-
Inibitory effect of flavonoids isolated from Japanese radish leaves on diabetic cataract formartion
Moriimitsu, Y., Tamura, M., Hashizume, E., Kamiya, T., and Osawa, T., 国外, 2000年12月, , Int. Chem. Congress of Pacific Basin societies (Pacifichem 2000), Honolulu, Hawaii, USA, American Chemical Society (ACS), 一般発表, 第一発表者
-
Application of thiol-activated DNA cleavage by oxidized cystine to a new screening method for free radical scavengers in food
Morimitsu, Y., Kubota, K., Shimada, M., Osawa, T., and Uchida, K., 国外, 2000年10月, , 10th Biennial Meeting of the Int. Soc. Free Radical Res. (SFRR 2000), 京都, Soc. Free Radical Res. (SFRR), 一般発表, 第一発表者
-
ショウガ貯蔵によるgeranial生成とアルコール脱水素酵素活性の関連について
関和陽子、相澤陽子、森光康次郎、久保田紀久枝, 国内, 2000年09月, , 第44回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会(TEAC), 札幌, 日本化学会, 一般発表, 共著者
-
煮熟コブミカン葉の香気特性
小林真寿美、森光康次郎、久保田紀久枝, 国内, 2000年09月, , 第44回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会(TEAC), 札幌, 日本化学会, 一般発表, 共著者
-
コブミカン葉香気成分の抗菌活性と血小板凝集阻害活性について
小林真寿美、森光康次郎、久保田紀久枝, 国内, 2000年06月, , 日本家政学会第52回大会, 倉敷, 日本家政学会, 一般発表, 共著者
-
Induction of glutathione S-transferase and intracellar oxidative stress by wasabi (Japanese domestic horseradish)
Morimitsu, Y., Uchida, K., and Osawa, T., 国外, 2000年03月, , 219th ACS National Meeting, San Francisco, USA, ACS (American Chemical Society), 一般発表, 第一発表者
-
食用植物成分由来シクロオキシゲナーゼ-2誘導阻害物質の探索
森光康次郎、金子弥生、熊谷剛、中川洋子、村上明、小柴輝明、小清水弘一、大東 肇、内田浩二、大澤俊彦, 国内, 2000年03月, , 日本農芸化学会大会, 東京, 日本農芸化学会, 一般発表, 第一発表者
-
解毒代謝酵素に対するワサビ由来6-methylsulfinylhexyl ishothicyanateの効果
中川洋子、森光康次郎、熊谷剛、堀尾文彦、中村宜督、大澤俊彦、内田浩二, 国内, 2000年03月, , 日本農芸化学会大会, 東京, 日本農芸化学会, 一般発表, 共著者
-
沢ワサビ由来6-methylsulfinylhexyl ishothicyanateの血小板凝集阻害機構について
森光康次郎、藤井宏之、林 和寛、堀尾文彦、大澤俊彦, 国内, 2000年03月, , 日本農芸化学会大会, 東京, 日本農芸化学会, 一般発表, 第一発表者
-
香辛料中に含まれるロイコトリエン生合成阻害物質の探索
森光康次郎、辻健太郎、塩谷典子、堀尾文彦、大澤俊彦, 国内, 2000年03月, , 日本農芸化学会大会, 東京, 日本農芸化学会, 一般発表, 第一発表者
-
Effect of 6-MS-ITS isolated from Wasabi on phase II detoxification enzymes in mice
Nakagawa, Y., Morimitsu, Y., Horio, F., Nakamura, Y., Osawa, T., and Uchida, K., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者
-
Antiplatelet and anticancer isothiocyanates in Japanese domestic horseradish, wasabi
Morimitsu, Y., Hayashi,K., Nakagawa, Y., Horio, F., Uchida, K., and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 第一発表者
-
New potent antioxidative o-dihydroxyisoflavones in fermented Japanese soybean products
Esaki, H., Kawakishi, S., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者
-
Chemical and immunochemical identification of a novel biomarker, hexanonyl-L-lysine (HEL), for protein modification by lipid hydroperoxide
Kato, Y., Mori, Y., Makino, Y., Morimitsu, Y., Ochi, H., and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者
-
The screening of edible plants for inhibitory activity of cyclooxygenase-2 induction in macrophasge cells
Kaneko, Y., Morimitsu, Y., Kumagai, T., Murakami, A., Koshiba, T., Nakamura, Y., Ohigashi, H., Uchida, K. and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者
-
Formation of a novel lipid hydroperoxide-derived guanine adduct, a plausible marker for oxidative DNA damage during an initial stage of lipid peroxidation
Kawai, Y., Kato, Y., Ogino, Y., Morimitsu, Y., and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者
-
Antimutagenisity of anthocyanins
Ando, M., Morimitsu, Y., Torii, Y., and Osawa, T., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者
-
Redox regulation of glutathione S-transferase P1 induction by benzyl isothiocyanate
Nakamura, Y., Murakami, A., Morimitsu, Y., Kawamoto, Y., Nakagawa, Y., Osawa, T., Uchida, K., and Ohigashi, H., 国外, 1999年12月, , 2nd Int. Conf. Food Factors (ICoFF): Chemistry and Health Promotion, 京都, ICoFF, 一般発表, 共著者